Σύμφωνα με τους ειδικούς η θανατηφόρα ασθένεια έχει επηρεάσει ήδη 24 πολιτείες των ΗΠΑ και μπορεί να μεταφερθεί και στους ανθρώπους στο μέλλον.

Πρόκειται για τη χρόνια εξασθενητική νόσο, η οποία ωθεί τα ελάφια να έχουν τρομερή απώλεια βάρους, να δυσκολεύονται στο περπάτημα, να είναι πιο επιθετικά και να φοβούνται λιγότερο να έρθουν σ’ επαφή με τον άνθρωπο.

Η Νεβάδα έχει γίνει η τελευταία πολιτεία, η οποία προσπαθεί να μπλοκάρει αυτή τη μολυσματική ασθένεια, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς εάν εξαπλωθεί μπορεί ν’ αφανίσει τα είδη των ελαφιών και των ταράνδων.

Η συγκεκριμένη νευρολογική ασθένεια μπορεί να συγκριθεί με τη νόσο των «τρελών αγελάδων, επειδή προκαλεί άνοια και οδηγεί τελικά στο θάνατο.

Οι γιατροί μάλιστα προειδοποιούν ότι μπορεί να πλήξει και το ανθρώπινο είδος σε σημαντικούς αριθμούς και δεν θα πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ενώ και οι δασολόγοι αναφέρουν ότι η φύση της αρρώστιας είναι τέτοια, ώστε μπορεί να παραμείνει στο περιβάλλον για αρκετά έτη.

Επίσης η ασθένεια μπορεί να προϋπάρχει στο ζώο για πάνω από ένα χρόνο, έτσι όλοι θα πρέπει να τεστάρουν το κρέας πριν να το καταναλώσουν.

Πηγή: telegraph.co.uk