«Ενημέρωσα τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών για τις σοβαρές μου ανησυχίες αναφορικά με την επιχείρηση αυτή και για τους κινδύνους περαιτέρω αποσταθεροποίησης της περιοχής. Αν και η Τουρκία έχει νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλειά της, αναμένουμε από αυτή να ενεργήσει με αυτοσυγκράτηση» τόνισε ο Στόλτενμπεργκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως αναμένει από τους συμμάχους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ να σταθούν στο πλευρό της Άγκυρας στην «νόμιμη» επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία. «Το να αναμένουμε από τους συμμάχους μας να επιδείξουν αλληλεγγύη. είναι το πιο φυσικό μας δικαίωμα», εξήγησε.

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε: «Δεν μας αρκεί να λέτε: "Κατανοούμε τις νόμιμες ανησυχίες σας". Θέλουμε να δούμε ξεκάθαρη αλληλεγγύη». 

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε επίσης ότι δεν θα πρέπει να κινδυνεύσουν οι πρόοδοι που έχουν καταγραφεί στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. «Οι μαχητές του Νταές (ISIS) δεν πρέπει να καταφέρουν να αποδράσουν», υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ.