Η αγορά κοκαΐνης στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου αξίζει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως και όσοι ζουν στο Λονδίνο παίρνουν αυτό το ναρκωτικό περισσότερο από τους ανθρώπους άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων σε καθημερινή βάση.

Οι εξετάσεις από εγκληματολογικούς επιστήμονες στο King's College του Λονδίνου αποκάλυψαν ότι οι πολίτες του Λονδίνου καταναλώνουν 23 κιλά κοκαΐνης κάθε μέρα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τα λύματα στην πρωτεύουσα και τα έλεγξαν για τη χημική ένωση που παράγεται όταν το σώμα διασπά την κοκαΐνη, γνωστή ως βενζοϋλεκγονίνη (ΒΕ).

Ενώ η μέση ημερήσια ποσότητα στο Λονδίνο ήταν 23 κιλά, η Βαρκελώνη είχε 12,7 κιλά, ενώ το Άμστερνταμ και το Βερολίνο είχαν 4,6 κιλά. Τα ευρήματα δείχνουν ότι η κατανάλωση κοκαΐνης στο Λονδίνο ισοδυναμεί με περισσότερους από οκτώ τόνους.

Μιλώντας σήμερα στο Sky News, ο Δρ Leon Barron, εγκληματολόγος στο King's College του Λονδίνου, δήλωσε ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχε συνεχής χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και μια μικρή αύξηση τα Σαββατοκύριακα.

Πρόσθεσε: «Αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλες πόλεις όπου βλέπετε μια πολύ έντονη χρήση το Σαββατοκύριακο, σε αντίθεση με το Λονδίνο που η κοκαΐνη καταναλώνεται καθημερινά».

Πηγή: Daily Mail