Ο ισχυρός τυφώνας Χαγκίμπις έφτασε στην Ιαπωνία το απόγευμα του Σαββάτου με ριπές ανέμου που ξεπερνούσαν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και έχει κινητοποιήσει 31.000 στρατιωτικούς και 130 αεροσκάφη για τη διάσωση εγκλωβισμένων ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως αγνοούνται 11 άνθρωποι ενώ χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι.

Ένας 70χρονος βρήκε τραγικό θάνατο όταν προσπάθησε να αναρριχηθεί σε ελικόπτερο στην Φουκουσίμα για να σωθεί, πέφτοντας από ύψος 40 μέτρων.

Οι κατολισθήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα κάτοικοι να θαφτούν ζωντανοί κάτω από τις λάσπες στην κεντρική και ανατολική Ιαπωνία.

Στο Τόκιο οι κάτοικοι απομακρύνονται με πλεούμενα καθώς σπίτια βυθίστηκαν στα νερά.

Ένα φορτηγό πλοίο που έπλεε υπό σημαία Παναμά ναυάγησε στον Κόλπο του Τόκιο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο από τα μέλη του πληρώματός του να χάσουν τη ζωή τους. Άλλοι τέσσερις ναυτικοί διασώθηκαν, όμως αναζητούνται οι έξι που απομένουν.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η επαρχία Ναγκάνο αφού υποχώρησε το φράγμα και ο ποταμός Τσικούμα σάρωσε μία τεράστια κατοικημένη περιοχή. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως το νερό στα σπίτια έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο.

Ένας από τους πληγέντες είναι ο Χατζιμέ Τοκούντα που ζει στο Καβασάκι, περιοχή στα δυτικά του Τόκιο. Ο ίδιος αφηγήθηκε πως το νερό στο σπίτι του έφτασε «πάνω από το κεφάλι του» και «όλα τα έπιπλα και οι οικιακές συσκευές άρχισαν να γυρίζουν γύρω-γύρω». Ο Χατζιμέ σχολίασε χαριτολογώντας πως το σπίτι του μετατράπηκε «σε πλυντήριο».

Ο Χατζιμέ βρήκε καταφύγιο στο σπίτι των γονιών του το οποίο στη συνέχεια πλημμύρισε. Εν τέλει η οικογένειά του σώθηκε από πλεούμενα του στρατού.

Υπολογίζεται πως η Ιαπωνία πλήττεται από 20 τυφώνες το χρόνο.