Μιλώντας στον Alpha o Ιμπραήμ, τόνισε ότι και όταν ήταν αυτός στον στρατό γίνονταν θηριωδίες κατά των Κούρδων.

«Διαπράξαμε εγκλήματα κατά του πολέμου. Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών του PKK. Κόβαμε τη μύτη και τα αυτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε το κεφάλι τους, βγάζαμε φωτογραφίες. Κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου είχαν κόψει το κεφάλι του νεκρού και το κρατούσαν στο χέρι. Εμείς τη δεκαετία του ‘90, κάναμε ακριβώς το ίδιο. Αυτά που κάνει ο ISIS εμείς τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες τη δεκαετία του ‘90 σε κουρδικές περιοχές και πόλεις», δήλωσε.

«Έναν τραυματία αντάρτη ο οποίος μιλούσε τον βάλαμε σε ελικόπτερο. Το είδα με τα μάτια μου. Τον έριξαν στο κενό από το ελικόπτερο. Εισβάλαμε κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολήσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα ένα παιδί σκοτώθηκε από τις φλόγες μέσα στο σπίτι», προσέθεσε ο πρώην στρατιωτικός.

Στις μάχες κατά των Κούρδων αιχμαλωτίστηκε και κρατήθηκε από τους αντάρτες του PKK για δύο χρόνια, εκεί κατάλαβε και συνειδητοποίησε τι είχε κάνει και το κακό που είχαν προξενήσει.

«Ο στόχος τους δεν είναι το PKK. O στόχος του είναι οι Κούρδοι, να εξοντώσουν τον κουρδικό λαό. Στόχος τους είναι η ισλαμοποίηση της περιοχής μαζί με την Τουρκία», δηλώνει για την τωρινή επίθεση ο Ιμπραήμ.