Στα τέλη Σεπτεμβρίου η αστυνομία της Καντούνα στη Βόρεια Νιγηρία διέσωσε από «εκπαιδευτικό ίδρυμα» σχεδόν 500 αγόρια που είχαν υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς.

Σήμερα, πάνω από 300 νεαροί απελευθερώθηκαν από ένα ανάλογο τέτοιο ίδρυμα, όπου βρέθηκαν δεμένοι.

Η νέα υπόθεση κακοποίησης και βασανιστηρίων έγινε γνωστή όταν την Κυριακή κάποια από τα αγόρια κατάφεραν να ξεφύγουν από το «σχολείο της φρίκης» και ξεχύθηκαν στους δρόμους της νότιας Κατσίνα, διαμαρτυρόμενα. Πολλά από αυτά τα παιδιά είχαν σταλεί στο συγκεκριμένο σχολείο για να μάθουν το Κοράνι και κάποια για αποτοξίνωση από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

«Τα αγόρια που κρατούνταν στο σχολείο αυτό είναι πάνω από 300 και εξεγέρθηκαν την Κυριακή για τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες ζούσαν» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κατσίνα, Σανούσι Μπούμπα. «Οι περισσότεροι από τους τρόφιμους απέδρασαν ενώ γύρω στους 60 έμειναν πίσω» είπε ο Μπούμπα.

Τα παιδιά «ζούσαν σε απάνθρωπες συνθήκες» και κάποιοι μαθητές αποκάλυψαν ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους δασκάλους τους.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας υποσχέθηκε να συλλάβει τον ιδιοκτήτη και τους δασκάλους του «σχολείου» που κατάφεραν να ξεφύγουν κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Πηγή: Daily Mail