Οι φωτογραφίες της Σάνε Ντε Βίλντε απεικονίζουν έναν τροπικό παράδεισο όπου η βλάστηση της ζούγκλας έχει απαλή ροζ απόχρωση, η θάλασσα είναι γκρίζα και οι κάτοικοι της περιοχής τα βλέπουν όλα... ασπρόμαυρα.

Η φωτογράφος από το Βέλγιο έχει απαθανατίσει το νησί όχι όπως το βλέπει η ίδια, αλλά όπως το φαντάζονται οι κάτοικοι.

Στο Πίνγκελαπ, το οποίο ονομάζεται και «νησί της αχρωματοψίας», ζει ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν μπορούν να διακρίνουν τα χρώματα.

Η αχρωματοψία εμφανίζεται σε 1 έως 30.000 ανθρώπους παγκοσμίως, στο Πίνγκελαπ ωστόσο το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο, καθώς κυμαίνεται μεταξύ 4% και 10%.

Η πάθηση αυτή πρωτοεντοπίστηκε σε έναν πρώην βασιλιά, ο οποίος επέζησε από ένα καταστροφικό τσουνάμι τον 18ο αιώνα και πιστεύεται πως βοήθησε στον επανεποικισμό του νησιού, κάνοντας πολλά παιδιά.

Όμως, πολλοί από τους απογόνους του κληρονόμησαν ένα σπάνιο γονίδιο που προκαλεί την αχρωματοψία. Η κληρονομική πάθηση εξακολουθεί να μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Το χρώμα είναι μόνο μία λέξη

Η φωτογράφος δημοσίευσε τις εικόνες της σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Το Νησί της Αχρωματοψίας».

Προσπάθησε, όπως εξηγεί και η ίδια, να δει μέσα από τα μάτια των κατοίκων «πειράζοντας» τους τόνους και τις αποχρώσεις των εικόνων της.

Οι κάτοικοι του Πίνγκελαπ ισχυρίζονται ότι βλέπουν περισσότερο το κόκκινο και έτσι η Ντε Βίλντε χρησιμοποίησε υπέρυθρο φως στις φωτογραφίες της.