Το βίντεο κατέγραψε η ΜΚΟ Cruetly Free International που μπήκε στις εγκαταστάσεις της Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Το βίντεο που θυμίζει ταινία τρόμου με ζώα κατατρομαγμένα να υπόκεινται φρικτά βασανιστήρια και να ουρλιάζουν ενώ ταυτόχρονα είναι τραυματισμένα.

Οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο πιάνουν τις μαϊμούδες από το λαιμό με μεταλλικές δαγκάνες ενώ τους βάζουν σωληνάκια στο λαιμό τους.

«Η συμπεριφορά αυτή είναι ηθικά απαράδεκτη και πιθανότατα παράνομη» δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, σημειώνοντας πως τα δεδομένα που θα συλλέξει το εργαστήριο από τα ζώα είναι άχρηστα καθώς η φυσιολογία τους θα έχει αλλάξει από το στρες που βίωσαν.

Οι εγκαταστάσεις στο Αμβούργο έχουν επιθεωρηθεί εννέα φορές από το 2015, με τις επτά να γίνονται απροειδοποίητα από τις Αρχές.

Επιθεωρητές κατέγραψαν 44 μαϊμούδες να ζουν «σε πολύ μικρά κλουβιά» κάνοντας λόγο για «μακροχρόνια αξιοσημείωτη ταλαιπωρία».

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung που αποκάλυψε το θέμα, σε μια περίπτωση οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο... 300 ευρώ για χρήση νέων σκυλιών χωρίς άδεια.

Οι εισαγγελείς απήγγειλαν διώξεις λόγω ύποπτης παράνομης δραστηριότητας στο εργαστήριο.

Οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθούν είναι σκληρές: