Η επίσκεψή του στο όρος Παέκτου είναι συμβολική, με τους στενούς του συνεργάτες να υποστηρίζουν ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης σχεδιάζει μία «μεγαλειώδη επιχείρηση».

Στις φωτογραφίες που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA, ο Κιμ εμφανίζεται να ιππεύει μόνος ένα μεγάλο, λευκό άλογο μέσα σε χιονισμένα λιβάδια και δάση στο όρος Παέκτου, την πνευματική γενέτειρα της δυναστείας των Κιμ.

«Η πορεία του με άλογο στο όρος Παέκτου είναι ένα σημαντικό γεγονός βαρύνουσας σημασίας για την ιστορία της κορεατικής επανάστασης», τόνισε το KCNA.

«Έχοντας δει τις μεγάλες στιγμές της σκέψης του πάνω από τον Πάεκτου, όσοι τον συνόδευαν ήταν πεπεισμένοι ότι θα υπάρξει μια μεγαλειώδης επιχείρηση, η οποία θα προκαλέσει θαυμασμό στον κόσμο, και να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός στην κορεατική επανάσταση».

Δεν ήταν ξεκάθαρο τι μπορεί να σημαίνει αυτό και τι μπορεί να περιλαμβάνει η επιχείρηση, ωστόσο ο Κιμ έκανε συχνά ταξίδια στο ιερό βουνό σε περιόδους που ήθελε να προχωρήσει σημαντικά πολιτικά θέματα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η συμβολική κίνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν δείχνει ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται σύντομα να προχωρήσει σε εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα.

Πηγή: Reuters