Αρχικά στη Βουλή συνολικά 329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας. Ακολούθησε όμως δεύτερη ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων. Σε αυτήν οι βουλευτές καταψήφισαν με 322 ψήφους κατά και 308 υπέρ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επιμένει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την ΕΕ, είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση καταψήφισης του χρονοδιαγράμματος θα αποσύρει τη συμφωνία και θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Αντί αυτού, ο Τζόνσον ανακοίνωσε αργότερα πως η κυβέρνηση αναστέλλει την εξέταση της συμφωνίας για το Brexit έως ότου η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει αν θα προσφέρει μια παράταση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου, πέραν της 31ης Οκτωβρίου.

«Η ΕΕ πρέπει τώρα να αποφασίσει πως θα απαντήσει στο αίτημα του Κοινοβουλίου για μια αναβολή», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Θα μιλήσω στους Ευρωπαίους ηγέτες για τις προθέσεις μας. Μέχρι να καταλήξουν σε μια απόφαση, θα παύσω αυτό το νομοσχέδιο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, η πολιτική μας παραμένει πως δεν πρέπει να υπάρξει αναβολή», σημειώνοντας πως θα έχει αργότερα σήμερα συνομιλίες με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να αποφασίσει ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Τόνισε πως είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η Βουλή των Κοινοτήτων αποδέχθηκε τις ευθύνες της και ενέκρινε τη συμφωνία, αλλά τόνισε πως το χρονοδιάγραμμα θα ήταν μια εγγύηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρούσε στις 31 Οκτωβρίου με μια συμφωνία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα ήδη ο Ντόναλντ Τουσκ έχει σειρά επαφών με τους Eυρωπαίους ηγέτες για να δωθεί παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020. Ο ίδιος θα συστήσει στους 27 ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ να αποδεχθούν το αίτημα της Βρετανίας.