Το συμβάν έλαβε χώρα στις 11 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα), όταν ένα αεροσκάφος τύπου Cessna 414 έπεσε πάνω σε σπίτι, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί και σε γειτονικό σπίτι.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, το πρώτο σπίτι ήταν άδειο, ενώ μέσα στο δεύτερο ήταν μία γυναίκα η οποία πρόλαβε και βγήκε χωρίς να τραυματιστεί αλλά το κτήριο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Επίσης δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή άλλοι πολίτες στο έδαφος. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση του πιλότου, ενώ πιστεύεται ότι δεν υπήρχαν άλλοι επιβάτες στο αεροπλάνο.

Ο δήμαρχος του Γούντμπριτζ, Τζον ΜακΚόμαρκ δήλωσε ότι οι φωτιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο, αλλά οι πυροσβέστες ακόμα πάλευουν για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Το αεροσκάφος ήταν μονοκινητήριο οκτώ θέσεων, είχε ξεκινήσει από το Λίσμπεργκ, της Βιρτζίνια και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Λίντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο στο ατύχημα καθώς εκείνη την ώρα έπνεαν άνεμοι 9 μποφόρ και υπήρχε ομίχλη και ψιλόβροχο.

Αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας και του Εθνικού Συμβουλίου Προστασίας Μεταφορών θα ερευνήσουν το περιστατικό και θα καθορίσουν την πιθανή αιτία του ατυχήματος.

Πηγή: abc7ny.com