Ο 77χρονος μεγιστάνας φέρεται, σύμφωνα με σύμβουλό του, προβληματισμένος σχετικά με τη λίστα των υποψηφίων των Δημοκρατικών, θεωρώντας ότι ίσως να μην είναι αρκετά δυνατή ώστε να ηττηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020. 

Σύμφωνα με συνεργάτες του, συγκεντρώνει τώρα τις υπογραφές που χρειάζεται για να καταθέσει την υποψηφιότητά του στην Πολιτεία της Αλαμπάμα.

Παρόλα αυτά, η απόφαση του Μπλούμπεργκ δεν πρέπει να θεωρείται οριστική.

Συνολικά 17 υποψήφιοι διεκδικούν το χρίσμα των Δημοκρατικών. Τα ισχυρά ονόματα, προς το παρόν, είναι ο πρώην αντιπρόεδρος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τόσο η Γουόρεν όσο και ο Σάντερς ενδέχεται να χάσουν από τον Τραμπ, αν τελικά βρεθούν απέναντί του.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Μπλούμπεργκ είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, αφού δεν ήθελε να υπονομεύσει τον Τζο Μπάιντεν, που εκπροσωπεί και αυτός το κέντρο.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ έχει περιουσία που αγγίζει τα 52 δισ. δολάρια -περίπου 17 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Τραμπ. Ξεκίνησε από τραπεζίτης της Γουόλ Στριτ για να καταλήγει ιδρυτής της εκδοτικής αυτοκρατορίας που φέρει το όνομά του. 

Θεωρείται μετριοπαθής δημοκρατικός, αν και η πολιτική του διαδρομή είναι δαιδαλώδης: Ξεκίνησε ως δημοκρατικός, αλλά έγινε ρεπουμπλικάνος όταν διεκδίκησε με επιτυχία τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Υπηρέτησε ως δήμαρχος της Νέας Υόρκης επί τρεις θητείες, έως το 2012, και ξαναγύρισε στους κόλπους  του δημοκρατικού κόμματος πέρυσι.

Τραμπ: Ο μικρός Μάικλ θα αποτύχει

«Ο μικρός Μάικλ θα αποτύχει» γιατί «δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να τα καταφέρει», αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος υποψήφιος που θα του άρεσε τόσο πολύ να τον νικήσει στις κάλπες όσο ο Μπλούμπεργκ.

«Δεν θα τα καταφέρει αλλά νομίζω ότι θα κάνει κακό στον Μπάιντεν», πρόσθεσε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου.

«Γνωρίζω τον Μάικλ εδώ και πολύ καιρό. Έχει πει πολλά πράγματα για μένα. Σήμερα δεν είναι πλέον τίποτα. Θα δαπανήσει πολλά χρήματα. Έχει σοβαρά προβλήματα. Ορισμένα προσωπικά και πολλά άλλα», συνέχισε.