Δεκάδες άνθρωποι παίρνουν μέρος στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις από έφηβους μέχρι συνταξιούχους. Η «ζωντανή κηδεία» αποτελεί μία προσομοίωση κανονικής κηδείας και περιλαμβάνει όλα τα στάδια μίας τέτοιας τελετής, καθώς οι συμμετέχοντες, τυλίγονται με σάβανα, υπάρχει το πορτραίτο της κηδείας, έχουν κάνει τη διαθήκη τους και μπαίνουν μέσα στο φέρετρο για περίπου 10 λεπτά.

Ένας φοιτητής πανεπιστημίου, ο Τσόι Γιν-Κίου δήλωσε ότι ο χρόνος που έμεινε μέσα στο φέρετρο, τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι έβλεπε τους υπόλοιπους ανταγωνιστικά.

«Είναι σημαντικό να μαθαίνεις και να προετοιμάζεσαι για το θάνατο σε νεαρή ηλικία», δήλωσε ο καθηγητής, Γιου Εούν-Σιλ, παθολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Asan, ο οποίος έχει γράψει κι ένα βιβλίο σχετικά με το θάνατο.

Το 2016 το ποσοστό των αυτοκτονιών στην Νότια Κορέα έφθασε σε αναλογία 20.2 στους 100.000 κατοίκους, σχεδόν το διπλάσιο από το 10,53 που εμφανίζουν τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η εταιρία Hyowon που έχει αρχίσει να προσφέρει τις «ζωντανές κηδείες» για να βοηθήσει βοηθήσουν τους ανθρώπους να εκτιμήσουν τις ζωές τους και να ζητήσουν συγχώρεση και να συμφιλιωθούν με φίλους και την οικογένειά τους, λέει ο Τζεόνγκ Γιονγκ-Μουν που διευθύνει το θεραπευτικό κέντρο.

«Πήρα ανθρώπους που ήθελαν αυτοκτονήσουν και τους έκανα να αντιστρέψουν την απόφαση τους».

«Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να μάθουν ότι η ύπαρξη τους έχει αξία και αν φύγουν κάποιος θα στεναχωρηθεί γι’ αυτούς», δήλωσε ο Τζεόνγκ.

Πηγή: Reuters