Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει τον αστυνομικό να συλλαμβάνει έναν διαδηλωτή και όταν ένας δεύτερος διαδηλωτής τον πλησιάζει βγάζει όπλο και τον πυροβολεί στο στήθος από μικρή απόσταση. Ο διαδηλωτής έπειτα καταρρέει και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

   
Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αληθινές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών το πρωί της Δευτέρας στο ανατολικό τμήμα του Χονγκ Κονγκ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Cable TV ενώ την Κυριακή η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που απέκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν μεγάλες φθορές σε εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο της Κίνας, CGTN, το πρωί της Δευτέρας διαδηλωτές πυρπόλησαν έναν άνδρα που διαφωνούσε μαζί τους.

Το περιστατικό συνέβη σε πεζογέφυρα και στο σοκαριστικό βίντεο φαίνεται ένας άνδρας από την πλευρά των διαδηλωτών να πλησιάζει, να τον λούζει με εύφλεκτο υγρό και να τον πυρπολεί.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τον άνδρα που είχε τυλιχτεί στις φλόγες να προσπαθεί να βγάλει τη μπλούζα του και παρόντες στο περιστατικό να καταδιώκουν τον δράστη. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα.