Η πριγκίπισσα Χάγια μπιν αλ Χουσέιν, η εν διαστάσει σύζυγος του ηγέτη του Ντουμπάι σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, εμφανίστηκε ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου την Τρίτη στο πλαίσιο της τελευταίας ακροαματικής διαδικασίας στη δικαστική μάχη του ζευγαριού με επίκεντρο την επιμέλεια των παιδιών τους. Ο σεΐχης δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία.

Σε μια παλιότερη ακροαματική διαδικασία, η Χάγια, η 45χρονη κόρη του εκλιπόντος βασιλιά Χουσέιν της Ιορδανίας και ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αμπντάλα, ζήτησε από το δικαστήριο να προστατεύσει ένα από τα παιδιά της από αναγκαστικό γάμο και να εκδώσει εντολή κατά σεξουαλικής κακοποίησης, ένα είδος ασφαλιστικών μέτρων που προστατεύει από τυχόν απειλές ή παρενόχληση.

Ο Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ που είναι επίσης αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παντρεύτηκε την πριγκίπισσα το 2004, κάνοντας τον έκτο γάμο του. Έχει περισσότερα από 20 παιδιά από διαφορετικές γυναίκες.

Η πριγκίπισσα Χάγια, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, το 2000, στο άθλημα της ιππασίας, έχει σπουδάσει στη Βρετανία και κατά το παρελθόν έδινε συχνά το παρών στις ιπποδρομίες του Ρόγιαλ Άσκοτ.

Το καλοκαίρι η πριγκίπισσα Χάγια το... έσκασε και βρήκε καταφύγιο στο Λονδίνο όπου υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου.