Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο NBC, έξι άτομα τα οποία παρευρέθηκαν σε μία ιδιωτική συνομιλία όπου σχολίασε τον Τραμπ, ο Τζο Μπόλτον αμφισβήτησε την ικανότητα του προέδρου να ασκεί εξωτερική πολιτική και υποστήριξε ότι λειτουργεί στο συγκεκριμένο τομέα όπως στις επιχείρησες του και ότι δεν μπορεί να ασκείται με τους όρους win or lose των επιχειρήσεων, δηλαδή εάν δεν προχωρήσει μία συμφωνία να πας στην επόμενη.

Ακόμα μιλώντας στους επενδυτές της Morgan Stanley είπε ότι εκνευρίστηκε με τον τρόπο που χειρίστηκε ο Τραμπ ζητήματα σχετικά με την Τουρκία, όπως όταν παρά την ευρεία διακομματική επιβολή κυρώσεων προς την Άγκυρα μετά την απόκτηση του πυραυλικού συστήματος S-400, η στάση του Τραμπ δεν ήταν λογική.

Ο Μπόλτον ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μία προσωπική ή επιχειρησιακή διασύνδεση του Ντόναλντ Τραμπ με την Τουρκία, καθώς κανένας από τους συμβούλους του δεν ευθυγραμμίζεται με τις απόψεις του.

Ο Τζο Μπόλτον που υπηρέτησε ως σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου για 17 μήνες είχε διαφορετικές αντιλήψεις με τον Τραμπ ως προς την εξωτερική πολιτική σε περιοχές όπως το Ιράν, η Συρία, η Βόρεια Κορέα και η Ουκρανία.

Ακόμα ανέφερε ότι η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, που είναι και προσωπικοί του σύμβουλοι, έχουν συμφέροντα στην Τουρκία.