Ο Λαλιμπέρτ συνελήφθη κατά την αποβίβασή του στο ιδιωτικό νησί Νουκουτεπίπι στη Γαλλική Πολυνησία και αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Cirque du Soleil κατηγορείται πως καλλιεργούσε κάνναβη στο ιδιωτικό του νησί και στη συνέχεια τη διακινούσε.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία του Lune Rouge αναφέρει ότι ο Λαλιμπέρτ χρησιμοποιεί την κάνναβη για «ιατρικούς» και «αυστηρά προσωπικούς» σκοπούς και διαψεύδει ότι καλλιεργούσε χασίς στο ιδιωτικό του νησί Νουκουτεπίπι για εμπορικούς σκοπούς.

«Ο Γκι Λαλιμπέρτ διαχωρίζει πλήρως τον εαυτό του από τις όποιες φήμες τον εμπλέκουν... στην πώληση ή διακίνηση ναρκωτικών», αναφέρεται.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έφτασαν στα ίχνη του Λαλιμπέρτ πριν από μερικές εβδομάδες, όταν συνελήφθη συνεργάτης του, στο κινητό του οποίου βρέθηκαν οι φωτογραφίες από τις χασισοφυτείες στο Νουκουτεπίπι.

Ποιος είναι ο Γκι Λαλιμπέρτ

Ο Γκι Λαλιμπέρτ γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2959 στο Κεμπέκ του Καναδά και από πολύ μικρός είχε πάθος για την τέχνη του performance act.

Πριν τελειώσει το σχολείο εργάστηκε ως street performer και έφυγε από τον Καναδά. Κέρδιζε τα προς το ζην κάνοντας παραστάσεις στους δρόμους, ωστόσο αναγκάστηκε να γυρίσει στο Κεμπέκ λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Τον προσέλαβαν σε ένα εργοστάσιο και μόλις την τρίτη μέρα οι εργάτες κατέβηκαν σε απεργία και ο Λαλιμπέρτ απολύθηκε. Έκτοτε αποφάσισε πως δεν θα εργαστεί ξανά σε μία «κανονική» δουλειά και θα αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην τέχνη του.

Το 1984 η κυβέρνηση του Κεμπέκ αναζητούσε για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 450 χρόνια από την ανακάλυψη του Καναδά ένα θέαμα που θα μπορούσε να περιοδεύσει στην επαρχία, προσφέροντας χορηγία 1,5 εκατ. δολαρίων.

Ο Λαλιμπέρτ ήταν περιπλανώμενος ζογκλέρ επαγγελματίας παίκτης ακορντεόν και φυσαρμόνικας και επιδέξιος χειριστής ξυλοπόδαρων. Παρουσίασε τότε στους αξιωματούχους την πρότασή του, το σόου Cirque du Soleil. Για να τους πείσει να του δώσουν τη χορηγία περπάτησε 56 μίλια σε ξυλοπόδαρα.

Τελικά κέρδισε την χορηγία και χρηματοδότησε το Le Grand Tour du Cirque du Soleil κερδίζοντας 40.000 δολάρια.

Με τα χρόνια το Cirque du Soleil γιγαντώθηκε και πλέον η περιουσία του Λαλιμπέρτ ανέρχεται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.