Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τατάρ είπε ότι πρέπει να ανοίξει η Αμμόχωστος: «Η “κυβέρνησή” μας συνεχίζει την αποφασιστικότητά της για τα Βαρώσια. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τα Βαρώσια μέχρι το τέλος του 2020».

Για το Κυπριακό ο Ερσίν Τατάρ είπε πως «για εμάς δεν είναι δυνατός ο ομοσπονδιακός συνεταιρισμός με τους Ελληνοκυπρίους» διότι «ο στόχος των Ελληνοκυπρίων είναι το ενιαίο κράτος». Ανέφερε ακόμη ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα εγκαταλείψουν «ποτέ μα ποτέ τις εγγυήσεις της Τουρκίας».

Σε άλλη συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε απαράδεκτα τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας λόγω των δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο. «Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας στην ανατολική Μεσόγειο. Αν είμαστε σταθεροί σε αυτό τον αγώνα οπωσδήποτε θα πάρουμε τα δικαιώματά μας», ανέφερε.

Για την τριμερή στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι πρόκειται για ανεπίσημη συνάντηση και δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. «Αφού δεν υπάρχει αλλαγή εδάφους, τί θα συζητήσουμε;», διερωτήθηκε αναφέροντας ότι στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό δεν υπήρξε πρόοδος εδώ και δύο χρόνια. Για τις εγγυήσεις της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «ήταν μεγάλο λάθος ακόμη και που άνοιξε το θέμα».