Όλα ξεκίνησαν όταν η Κάρεν Φορσό αρνήθηκε να κατεβάσει τη ράμπα του λεωφορείου για να ανέβει ο 44χρονος Ίαν Μπάρινγκτον.

Ένας συνάδελφος της Φορσό δήλωσε στη Daily Mail ότι έχει τιμωρηθεί και είναι σε διαθεσιμότητα όσο είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση. Η ίδια αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Μπάρινγκτον είπε ότι για να καταφέρει τελικά να ανέβει στο λεωφορείο, που θα τον πήγαινε από το χωριό του στο Πιτερμπόρο, έπρεπε η γυναίκα του να χειριστεί τη ράμπα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι επειδή συζητούσε με τη σύζυγό του ότι κανείς δεν τους βοηθούσε να ανέβουν στο λεωφορείο, η οδηγός θύμωσε και απείλησε να τους κατεβάσει.

Στο βίντεο, που έγινε viral στα social media, φαίνεται ο Μπάρινγκτον να φωνάζει στον οδηγό «έλα και κατέβασε με» και έπειτα η Φορσό του απαντά «θα έπρεπε να ντρέπεσαι». «Εγώ θα έπρεπε να ντρέπομαι; Θυμήσου ότι τραβάω βίντεο» της απάντησε ο Μπάρινγκτον για να πάρει απάντηση «δεν καταλαβαίνω ξένες γλώσσες, μόνο αγγλικά».

Ο Μπάρινγκτον της απάντησε επαναλαμβάνοντας τα λόγια της «με θεωρείς ξένο και δε με καταλαβαίνεις ενώ μιλάω αγγλικά» και στο τέλος η οδηγός είπε «θα σκάσεις ή θα κατέβεις;» και ζήτησε από μία άλλη επιβάτη να βοηθήσει να κατέβει η ράμπα, δείχνοντας την έξοδο στο ζευγάρι.

Πηγή: Daily Mail