Το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2004, όταν το αεροπλανοφόρο έπλεε περίπου 100 χιλιόμετρα από τις ακτές της Νότιας Καλιφόρνιας και τα ραντάρ εντόπισαν σήματα από «περίεργα αντικείμενα» στον ουρανό.

Τα σήματα ήταν ασταθή και δεν θύμιζαν αυτά των αεροπλάνων. Το Ναυτικό, ανέθεσε σε πολεμικά αεροσκάφη να τσεκάρουν αυτά τα «αντικείμενα» και το ένα κατάφερε να κάνει μία θολή, ασπρόμαυρη καταγραφή.

Πέντε βετεράνοι του Ναυτικού μίλησαν στο Popular Mexchanics, σχετικά με το τι βίωσαν το 2004. Οι βετεράνοι ήταν μέλη του πληρώματος του USS Princeton, το οποίο συμμετείχε στην αποστολή, στην οποία ηγείτο το Νίμιτς.

Σύμφωνα με όσα είπαν το αντικείμενο άλλαζε ταχύτατα ύψος, μερικές βορές βρισκόταν στα 80.000 πόδια και άλλες στα 30.000. Το αντικείμενο που έγινε γνωστό ως «Tic Tac» λόγω του σχήματος του.

Όπως ανέφερε ένας από τους βετεράνους ο Γκάρι Βούρχις, αφού κατέγραψαν αυτά τα περίεργα σήματα, μετά από 20 λεπτά δύο άνδρες έφτασαν με ελικόπτερο στο πλοίο και τον διέταξαν να διαγράψει όλες τις καταγραφές. «Μου είπαν να τα διαγράψω όλα, ακόμα και τις άδειες κασέτες».

Παρομοίως και ο κελευστής Πάτρικ Χιουζ, που ήταν μηχανικός αεροσκαφών ισχυρίστηκε ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος και δύο άγνωστοι άνδρες του ζήτησαν να διαγράψει τους σκληρούς δίσκους του αεροπλάνου.

Πάντως ο διοικητής ενός εκ των αεροσκαφών που προσέγγισαν το «Tic Tac», ο Ντέβιντ Φρέιβορ, σε παλιότερες συνεντεύξεις του, δήλωσε ότι οι βιντεοκασέτες δεν εξαφανίστηκαν από «άντρες με κοστούμια», αλλά από λάθος κατά την καταγραφή τους.

Επίσης ο Φρέιβορ είχε αναφέρει παλιότερα στους New York Times ότι σύμφωνα με τον υποδιοικητή Τζιμ Σλέιτ, το αντικείμενο είχε περίπου 40 μέτρα μάκρος και όταν το προσέγγισαν ξαφνικά έστριψε και εξαφανίστηκε.

Ακόμα και σήμερα παραμένει ασαφές όμως τι συνέβη το 2004, τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος.

Πηγή: www.space.com