Το κτήριο είναι Βικτωριανής εποχής και έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Επιτόπου έχει σπεύσει μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, ενώ η Αστυνομία κάνει έκκληση στους περίοικους να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται νοσοκομειακές πηγές υπάρχουν έξι άνθρωποι με μικροτραυματισμούς και ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικές δυσκολίες.

Οι κάτοικοι που διαμένουν κοντά στο ξενοδοχείο έχουν ενημερωθεί να έχουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, ενώ και οι δρόμοι στη γύρω περιοχή έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους διαμένοντες στο ξενοδοχείο, βρίσκονταν στο πρωινό και κατάφεραν να ξεφύγουν εύκολα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής δήλωσε ότι «το κτήριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και θα χρειαστεί να εξεταστεί από ειδικούς πριν παρθεί κάποια απόφαση σχετικά με το τι θα συμβεί στο μέλλον», ενώ τόνισε ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την εταιρία το ξενοδοχείο την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο βρίσκονταν μαζί με τα μέλη του προσωπικού 130 άνθρωποι.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της εταιρίας είπε ότι έχει υποστεί «σημαντική ζημιά«», η οποία είναι «ολέθρια».

Ακόμα ανέφερε ότι έχει κανονίσει την επιστροφή όσων διέμεναν στο ξενοδοχείο και ότι έχει επικοινωνήσει με τους ανθρώπους που έχουν κάνει μελλοντικές κρατήσεις.