Με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται διαρκώς, μετά τον καταστροφικό σεισμό 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία, το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ψάχνει για ίχνη ζωής κάτω από τα χαλάσματα.

Η κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που οι διασώστες εντόπισαν έναν νεκρό και έδειξαν το ρολόι του σε συγγενή που βρισκόταν έξω από το κτήριο που κατέρρευσε.

Ο ηλικιωμένος το βλέπει και τους λέει «ευχαριστώ» στα ελληνικά και απομακρύνεται κλαίγοντας.

«Συλλυπητήρια. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο», του λέει ένας διασώστης.

«Οι συνθήκες δεν είναι καλές λόγω της κατασκευής των κτηρίων. Αντιμετωπίζουν κτήρια τα οποία δεν έχουν καταπέσει τελείως. Υπάρχουν κομμάτια που στέκονται και αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί υπάρχει μετασεισμική δραστηριότητα», ανέφερε ο επιπυραγός, Άρης Καλοβρεντής στην ΕΡΤ.

«Εμείς σαν χώρα είμαστε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό και όλες οι μονάδες έχουν εκπαιδευτεί και μπορούν να λειτουργούν και ανεξάρτητα, ανεξαρτήτως της τεχνογνωσίας της γείτονας χώρας», επεσήμανε.

«Δεχτήκαμε κλήση από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και η υπηρεσία μας έσπευσε με δύο ομάδες. Μία ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ με 26 άτομα, δύο διασωστικούς σκύλους και ένα όχημα η οποία μετέβη με C130 και μία ομάδα από την 5η ΕΜΑΚ 15 ατόμων που πήγε οδικώς με τρία οχήματα», ανέφερε ο κ. Καλοβρέντης.