«Περίπου στις 17:00 (τοπική ώρα) μια νάρκη που είχαν τοποθετήσει τρομοκράτες Ταλιμπάν εξερράγη καθώς ένα πολιτικό όχημα διερχόταν από την πλατεία Ιμάμ-Σαχίμπ Ιμαμουντίν στην επαρχία Κουντούζ, σκοτώνοντας 15 άμαχους πολίτες», δήλωσε ο Νασράτ Ραχίμι, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως είπε, τα θύματα είναι έξι γυναίκες, οκτώ παιδιά και ένας άνδρας,

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik που επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου της περιφερειακής κυβέρνησης, του Εσματουλάχ Μουραντί, τα θύματα ήταν καλεσμένοι σε γάμο.

Το Ιμάμ Σαχίμπ είναι μια τοποθεσία κοντά στα σύνορα της χώρας με το Τατζικιστάν. Η επαρχία Κουντούζ είναι σημείο συχνών συγκρούσεων μεταξύ των Ταλιμπάν και των κυβερνητικών δυνάμεων, υποστηριζόμενων από τους Αμερικανούς.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης μέχρι στιγμής.

Η ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας είχε γίνει στόχος επιδρομής, η οποία απέτυχε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι Ταλιμπάν είχαν καταλάβει για σύντομο διάστημα την πόλη τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στην επαρχία επίσης δρουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Μετά από μια επίθεση στις 6 Νοεμβρίου στο Τατζικιστάν, ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλέξαντερ Μπορτνίκοφ ανέφερε ότι «αυξήθηκε η δραστηριότητα των μονάδων του ΙΚ στο Αφγανιστάν».