Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης όταν η Άνγκελα Μέρκελ, έχασε το βηματισμό της την ώρα που ετοιμαζόταν για την ομιλία της στην έδρα του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο Βερολίνο.

Το συμβάν έγειρε για ακόμα μία φορά τα ερωτήματα σχετικά με την υγεία της τα οποία είχαν εκφραστεί για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι

Πάντως η εν λόγω πτώση μάλλον δεν έχει να κάνει με όσα ακούγονται για την υγεία της, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται ότι απλά δεν είδε τα σκαλιά, έχασε την ισορροπία της, έπεσε και στη συνέχεια προσπάθησε να σκαρφαλώσει.

Η ίδια μάλιστα αστειεύτηκε και υποβάθμισε το περιστατικό, αφού μόλις ανέβηκε στο βήμα είπε, «δεν είδα τα σκαλιά, την επομένη φορά θα το κάνω».

Η Μέρκελ εμφανίστηκε το περασμένο καλοκαίρι να τρέμει σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 19 Ιουνίου, όταν έτρεμε κατά τη συνάντησή της με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολόντιμιρ Ζελένσκι. Κάτι ανάλογο έγινε και εννιά μέρες αργότερα όταν καθόταν δίπλα στο ν πρόεδρο της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ενώ η τρίτη φορά ήταν στις 10 Ιουλίου κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων σε επίσκεψη του Φιλανδού πρωθυπουργού, Άντι Ρίνε.

Από τότε άρχισε να υποδέχεται διάφορους αξιωματούχους καθιστή και να μην σηκώνεται ούτε κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, ενώ σε άλλο περιστατικό εμφανίστηκε με κλειστά μάτια σε επίσημη εκδήλωση.

Η Άνγκελα Μέρκελ πάντως είχε καθησυχάσει τους πάντες, δηλώνοντας ότι μπορεί να βγάλει πέρα τις υποχρεώσεις της.

Πηγή: Dailymail.co.uk