Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, η βασίλισσα Ελισάβετ σκοπεύει να αποσυρθεί από τα καθήκοντα της.

Όπως υποστηρίζει, η βασίλισσα είναι ήδη 93 ετών και πίσω από τις κλειστές πόρτες του ανακτόρου, ακούγεται ότι σε 18 μήνες, όταν θα είναι πλέον 95 χρονών θα αποχωρήσει.

Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλείται μία πηγή από τη βασιλική οικογένεια που αναφέρει ότι «το σχέδιο για να γίνει ο Κάρολος βασιλιάς υπάρχει εδώ και κάποιο καιρό. Μία μεταβατική περίοδος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η αυτού μεγαλειότης βρίσκεται στα 90 και μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ».

Ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος σύμφωνα με το δημοσίευμα έδειξε ότι μπορεί ν’ ανταπεξέλθει σαν βασιλέας κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων της εμπλοκής του πρίγκιπα Άντριου στο σκάνδαλο Επστάιν, που έπληξε το κύρος της βασιλικής οικογένειας.

«Ο Κάρολος αναγνώρισε αμέσως τι επρόκειτο να συμβεί και έδρασε αποφασιστικά, όπως θα έκανε ένας βασιλιάς κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί σύντομα, λειτούργησε ως αντιβασιλέας ή σκιώδης βασιλιάς», προσέθεσε η πηγή.

Τέλος το δημοσίευμα τονίζει ότι η παρέμβαση του Καρόλου ήταν αυτή που έκανε τον πρίγκιπα Άντριου να παραιτηθεί κάτι στο οποίο συμφώνησε και η βασίλισσα.

Η βασίλισσα ήδη έχει αρχίσει να μειώνει τις επίσημες εμφανίσεις και να περνάει περισσότερο χρόνο στα ανάκτορα του Γουίνσντορ.

Το 2018 η βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποίησε 283 δημόσιες εμφανίσεις σε σχέση με τις 332 του 2016. Τη στιγμή που ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε507.