Μία έκθεση σχετικά με τις διαφημίσεις των εταιριών τεχνολογίας έδειξε ότι τουλάχιστον 300 διαφημίσεις του Ντόναλντ Τραμπ έχουν αποσυρθεί από το καλοκαίρι από τις πλατφόρμες εξαιτίας του γεγονότος ότι παραβίαζαν τη διαφημιστική πολιτική.

Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «60 Λεπτά» του CBS, η εκτελεστική διευθύντρια του Youtube, Σούζαν Βοϊτσίτσκι, επιβεβαίωσε ότι «υπήρξαν διαφημίσεις του προέδρου Τραμπ που δεν εγκρίθηκαν ώστε να προβληθούν στο Google ή στο Youtube».

Το Facebook, το Google, το Youtube και το Twitter έχουν αναγκαστεί να προβούν σε εξονυχιστικό έλεγχο για τις πολιτικές διαφημίσεις. Τον Οκτώβριο μάλιστα το Twitter ανακοίνωσε την απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων.

Η εκτελεστική διευθύντρια του Youtube επίσης ρωτήθηκε σχετικά με μία διαφήμιση του Τραμπ, η οποία κατηγορεί ψευδώς τον πρώην αντιπρόεδρο και υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν είχε ζητήσει από το Facebook να αποσύρει τη συγκεκριμένη διαφήμιση, αλλά η πλατφόρμα είχε απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα, καθώς «θεμελιώδης αξία του Facebook είναι η ελεύθερη έκφραση και ο σεβασμός της δημοκρατικής διαδικασίας».

Η Βοϊσίτσκι, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση προβλήθηκε και στο Youtube, καθώς δεν παραβίαζε την πολιτική της εταιρίας.

«Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να παρακολουθούμε προσεκτικά κάθε βίντεο. Οι πολιτικοί πάντα κατηγορούν τους αντιπάλους τους για ψεύδη. Δεν είναι εντάξει να έχεις περιεχόμενο, το οποίο χειραγωγεί τεχνικά και το οποίο είναι παραπλανητικό».

Πηγή: Guardian