Η 30χρονη καθηγήτρια ήταν πρώην μοντέλο και λέγεται ότι είχε σεξουαλική επαφή με πέντε μαθητές της μεταξύ 2013 και 2019.

Το σχολείο διέταξε έρευνα όταν ένας 18χρονος μαθητής ισχυρίστηκε ότι είχε εμπλακεί σε «έντονη σεξουαλική σχέση» με τη Βιότι και ότι όταν εκείνος θέλησε να βάλει τέλος εκείνη έγινε πιεστική και χειριστική. Η Βιότι ήταν επίσης προπονήτρια της ομάδας πόλο, από όπου παραιτήθηκε τον Οκτώβριο μόλις λίγες ημέρες πριν γίνουν γνωστές οι κατηγορίες εναντίον της.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η 30χρονη είχε σεξουαλικές επαφές με μαθητές της, κυρίως ενήλικες, για τουλάχιστον έξι χρόνια.

Οι σχέσεις αυτές ήταν τόσο πριν όσο και μετά τον γάμο της με τον 32χρονο Πάβο Βιότι.

Η καθηγήτρια έχει γυρίσει και κάποια βίντεο από προσωπικές της στιγμές, τα οποία κυκλοφόρησα τόσο στο σχολείο όσο και στο διαδίκτυο αλλά οι ερευνητές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ποιος ήταν ο αρχικός παραλήπτης τους.

Η Βιότι δεν θα έχει πειθαρχικές συνέπειες από το σχολείο, αφού παραιτήθηκε αλλά μπορεί να αντιμετωπίσει αγωγές από τις οικογένειες των αγοριών.

Η 30χρονη, πρώην μοντέλο που έχει φωτογραφηθεί για το Sports Illustrated και αθλήτρια του πόλο, δεν έχει μιλήσει δημόσια για το σκάνδαλο και ένας δικηγόρος δήλωσε ότι λαμβάνει ψυχιατρική βοήθεια. 

Πηγή: Daily Mail