Ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε ενοχλημένος μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να τον τρολάρουν στην εκδήλωσε που έγινε το βράδυ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Αμερικανός πρόεδρός χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Καναδά, «διπρόσωπο».

«Είναι διπρόσωπος... Τον βρήκα έναν ωραίο τύπο, αλλά η αλήθεια είναι ότι τον κάλεσα επειδή δεν πληρώνει το 2% (του εθνικού ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες) και υποθέτω ότι δεν είναι και πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

Από την πλευρά του ο Τζάστιν Τριντό υποβάθμισε το γεγονός, λέγοντας:

«Είχαμε μια φανταστική συνάντηση χθες μεταξύ εμού και του προέδρου… Χθες τη νύχτα, έκανα μια αναφορά στο γεγονός ότι υπήρξε μια μη προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τη συνάντησή μου με τον πρόεδρο Τραμπ, με χαρά συμμετείχα σε αυτή, όμως ήταν σίγουρα αξιοσημείωτη», εξήγησε ο Τριντό, στον οποίο τέθηκε το ερώτημα εάν ζήτησε συγγνώμη στον Τραμπ για το σχόλιό του.

«Εκπλαγήκαμε όλοι και νομίζω με χαρά μάθαμε ότι η επόμενη G7 θα διεξαχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ, νομίζω ότι ήταν μια μη προγραμματισμένη ανακοίνωση… και νομίζω ότι κάθε ηγέτης έχει ομάδες των οποίων πού και πού τα σαγόνια πέφτουν μπροστά σε μη προγραμματισμένες ανακοινώσεις, όπως το ίδιο το βίντεο για παράδειγμα», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Τετάρτη ότι, «αυτά είναι απολύτως ανοησίες και δεν ξέρω από πού προήλθαν».

Πηγή: BBC