Οι προσβολές που εκτόξευσε κατά του Αμερικανού προέδου ο Κιμ Γιονγκ Χολ ήρθαν μετά από ένα tweet του Τραμπ, που έγραφε ότι «ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πολύ έξυπνος και έχει πάρα πολλά να χάσει αν ενεργήσει εχθρικά και εγκαταλείψει την ιδιαίτερη σχέση που έχουν φτιάξει οι δυο μας».

Ο Χολ αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας, πρώην διαπραγματευτής για τα πυρηνικά, είπε ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει στις πιέσεις των ΗΠΑ και κατηγόρησε τη διοίκηση του Τραμπ ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο καθώς στο τέλος του χρόνου λήγει η προθεσμία που είχε θέσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην Ουάσινγκτον για τις συζητήσεις για τα πυρηνικά.

Τα tweets του Τραμπ δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι «ένας ενοχλημένος γέρος, που δεν έχει υπομονή» είπε ο Χολ.

«Είναι ανόητος, αλλοπρόσαλλος και δεν αργεί η στιγμή που θα έχουμε κάθε δικαίωμα να τον αποκαλέσουμε “ξεμωραμένο”» είπε ο Χολ. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν ξέρει ο Τραμπ για τη Β. Κορέα. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε. Και ακόμα και αν οι ΗΠΑ μας πάρουν τα πάντα, δεν μπορούν να μας πάρουν τον αυτοσεβασμό, τη δύναμη και τη δυσαρέσκεια που νιώθουμε για αυτές» κατέληξε.

Πηγή: independent.ie