Δύο ακτιβίστριες της FEMEN πραγματοποίησαν γυμνόστηθη διαμαρτυρία στο Παρίσι κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν τη συνάντηση του «Normandy Four».

Οι δύο γυναίκες φώναζαν το σλόγκαν «σταματήστε τους πολέμους του Πούτιν», ενώ όπως αναφέρει στον ιστότοπο της, η FEMEN, «ο Πούτιν δεν μπορεί να διαπραγματευτεί για την ειρήνη, προωθεί τον πόλεμο».

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται η μία από τις δύο ακτιβίστριες να σκαρφαλώνει τα κιγκλιδώματα και στη συνέχεια να ακινητοποιείται από έναν αστυνομικό, ο οποίος τη ρίχνει στο έδαφος.

Η συνάντηση του «Normandy Four», φιλοξενείται από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν για τις ειρηνευτικές συζητήσεις ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογο του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρουσία και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η FEMEN είναι μία οργάνωση με ακτιβιστική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Η οργάνωση έγινε ευρύτερα γνωστή από τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες κατά του σεξοτουρισμού στην Ουκρανία, ακόμα διαμαρτύρεται ενάντια στην ομοφοβία και το σεξισμό και για διάφορα κοινωνικά, εθνικά και διεθνή ζητήματα. Η οργάνωση δημιουργήθηκε στην Ουκρανία και πλέον έχει έδρα στο Παρίσι.

Πηγή: Ruptly.tv