Ο επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης, Φάρατζ Ελ Μαχντάουϊ, εκπαιδεύτηκε στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων από το 1974 έως το 1978, αμέσως μετά εντάχθηκε στις πολεμικές δυνάμεις της χώρας του και ανέλαβε την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha σε άπταιστα ελληνικά, τόνισε ότι εάν τουρκικά πλοία έρευνας εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης θα τα βουλιάξει, δήλωσε αντίθετος στη συμφωνία και υποσρτήριξε ότι ο πρωθυπουργός Σάρτζ έχει τουρκικές ρίζες.

Αναλυτικά όσα είπε στον Alpha ο  Φάρατζ Ελ Μαχντάουϊ:

«Εγώ έχω διαταγή άμα έρθουν καράβια έρευνας των Τούρκων, θα έχω μία λύση, να τα βουλιάξω εγώ αυτά τα καράβια. Έχω διαταγή από τον κύριο Χαφτάρ».

«Ο λαός της Λιβύης ξέρει ότι εμείς ανήκουμε στο στρατηγό Χαφτάρ, θα αντιδράσουμε σ’ αυτήν τη συμφωνία».

«Κύριε αυτή τη συμφωνία την έγραψαν οι Τούρκοι και ο Σάρατζ έχει υπογράψει τώρα. Τα ‘έγραψαν οι Τούρκοι όπως ήθελαν αυτοί. Το κατάλαβες. Πάρα πολύ κακή, είναι πάρα πολύ κακή η συμφωνία».

«Αυτή η συμφωνία που έκαναν οι Τούρκοι με τον Σάρατζ είναι λάθος και αυτή θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Να ξέρετε ότι ο Σάρατζ είναι Τούρκος δεν είναι Λίβυος. Ο παππούς του είναι από την Τουρκία γι’ αυτό δεν είχε καμία αντίρρηση σε αυτή τη συμφωνία».

Ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Facebook είχε εκφράσει την αντίθεση του στη συμφωνία, γράφοντας στα ελληνικά:

«Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη, και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο».