Ο πλανόδιος πωλητής Γκόργκουι Λαμίνε Σόου από τη Σενεγάλη, περπατούσε στην Ντένια την Παρασκευή όταν άκουσε φωνές και είδε μια ομάδα ανθρώπων να παρακολουθεί μαύρο καπνό να βγαίνει από ένα κτήριο. 

«Μου είπαν ότι ένας άνδρας είναι παγιδευμένος στο διαμέρισμα», διηγήθηκε ο 20χρονος μετανάστης. «Δεν το σκέφτηκα. Άφησα τα πράγματά μου και άρχισα να σκαρφαλώνω». Και όντως σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι, μπήκε στο διαμέρισμα και έβγαλε τον άνδρα κουβαλώντας τον στους ώμους του.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας που διασώθηκε ονομάζεται Άλεξ Κοντέλι Γουέμπστερ και είναι 39 ετών.

Όταν τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στο σημείο ο νεαρός Σενεγαλέζος, που ζει με τη σύντροφό του και την επτά μηνών κόρη τους, τρόμαξε ότι θα του κατασχέσουν τα προϊόντα του, επειδή δεν είχε χαρτιά. «Αν μου τα πάρουν, δεν θα φάμε αύριο» σκέφτηκε.

Αφού βεβαιώθηκε ότι ο άνδρας που έσωσε είναι καλά, έφυγε από το σημείο. Όταν έγινε γνωστή η είδηση, οι τοπικές αρχές κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει στον Σόου άδεια παραμονής. Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο.

Αν λάβει άδεια παραμονής, η ζωή του Σόου, που έφτασε στην Ισπανία το 2017, θα γίνει πιο εύκολη και θα του δώσει την ευκαιρία να βρει άλλη δουλειά.