Σύμφωνα με την Εκκλησία, ο Ιησούς γεννήθηκε το 4 μ.Χ. Και πέθανε μεταξύ 30 και 33 μ.Χ. Μία ανακάλυψη του 2000 έρχεται να ανατρέψει όσα μέχρι τώρα ξέραμε και φαίνεται να συνδέεται με την ιστορία της Ανάστασης του Ιησού. Το 2000 βρέθηκε κοντά στη Νεκρά Θάλασσα μία πέτρα με 87 σειρές ενός εβραϊκού κειμένου, που περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- αρκετές προφητείες γραμμένες στο πρώτο πρόσωπο και κάτι που περιγράφεται σαν «ανάσταση» 

Τότε, ο βιβλικός ερευνητής Σίμτσα Γιακομπόβιτσι είχε πει: «Η πέτρα αυτή συνδέει τον θάνατο και την Ανάσταση του Μεσσία με τον Σίμωνα της Περαίας και φαίνεται ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που ενέπνευσε τη δημιουργία του Ιησού».

Ο Έλληνας αρχαιολόγος, Κωνσταντίνος Πολίτης, βρήκε στην ίδια περιοχή και άλλες παρόμοιες πέτρες. Πιστεύεται ότι εκεί ο Σίμων ξεκίνησε την επανάστασή του ενάντιον στο Ηρώδη. «Ο Σίμων ζούσε σε μία περιοχή στρατηγικής σημασίας, φυσικό οχυρό της Ιουδαίας. Από όσα γράφει η πέτρα και τη μελέτη της περιοχής προκύπτει ότι ο Σίμων είναι ο Μεσίας στον οποίο αναφέρεται το εβραϊκό κείμενο και αυτός ήταν που ενέπνευσε τον Ιησού» λέει ο κ. Πολίτης.

Ένας άλλος μελετητής της Βίβλου μετέφρασε την 80η σειρά του κειμένου στην Gabriel Stone ως εξής «σε τρεις μέρες, ζήσε, εγώ ο Γαβριήλ σε διατάζω» που ερμηνεύεται σαν εντολή στον Σίμωνα να αναστηθεί σε τρεις ημέρες, όπως ακριβώς έγινε με τον Ιησού.

Βέβαια αργότερα, άλλοι ερευνητές είπαν ότι το κείμενο είναι δύσκολο να διαβαστεί και πιθανότατα αντί για «live» (ζήσε) να γράφει «sign» (σημάδι).

Πηγή: Express