Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, η Νιγκάρ D. (σσ: δημοσιοποιείται μόνο το πρώτο γράμμα του επιθέτου της) είχε επιβιβαστεί στην πτήση προς τα κατεχόμενα που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 06.45 το πρωί χθες για να επισκεφθεί το γιο της που μένει εκεί, όπως η ίδια δήλωσε αργότερα στην κατάθεσή της. Όταν το αεροσκάφος τροχοδρομούσε για την απογείωση η γυναίκα άρχισε να φωνάζει ότι «είναι μέλος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν και έβαλε βόμβα στο αεροπλάνο» και μετά άναψε τσιγάρο.

Πολλοί επιβάτες εκνευρίστηκαν, επενέβη ειδική ομάδα της τουρκικής αστυνομίας που κλήθηκε από το προσωπικό της πτήσης και η Νιγκάρ συνελήφθη.

Στην κατάθεσή της η Νιγκάρ είπε ότι όταν ήταν στο αεροδρόμιο ήθελε να προσευχηθεί στον ειδικό χώρο προσευχής που υπάρχει, αλλά εκεί μια γυναίκα της έκανε παρατήρηση γιατί φορούσε παντελόνι και την ανάγκασε να βάλει άλλα ρούχα.

Όταν ανακοινώθηκε η πτήση, ανέφερε, συγχύστηκε και δεν πρόλαβε να βγάλει τα ρούχα. Πριν ανέβει στο αεροπλάνο έφαγε δε έναν κουραμπιέ. «Ο κουραμπιές μπορεί να είχε κάτι και να με πείραξε».

Η γυναίκα είπε ότι δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα αλλά δεν θυμόταν το συμβάν μέσα στο αεροπλάνο. «Ήμουν πιεσμένη, συγχυσμένη όταν ανέβηκα. Πήγα στη θέση μου κάθισα και έβαλα την ζώνη. Δεν ήμουν στα καλά μου. Όταν οι επιβάτες πίσω μου άρχισαν να με παρενοχλούν είπα ότι έχω βόμβα», φέρεται να δήλωσε η Νιγκάρ στην κατάθεσή της.