Η Φλόρενς Γουάιντικομπ ήθελε να γράψει χριστουγεννιάτικες ευχές στους φίλους της από το σχολείο και αγόρασε αυτό το πακέτο καρτών. Όταν άνοιξε μία από αυτές, με ένα γατάκι που φορούσε το καπέλο του Άι Βασίλη, είδε ότι υπήρχε ήδη γραμμένο κείμενο.

«Είμαστε ξένοι φυλακισμένοι στη Σαγκάη. Μας αναγκάζουν να δουλεύουμε ενάντια στη θέλησή μας. Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας και ενημερώστε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» έγραφε το μήνυμα.

Η Φλόρενς δήλωσε στο BBC ότι «έγραφε την 6η ή 8η κάρτα και είδε ότι υπήρχε ήδη κάτι γραμμένο. Ξαφνιάστηκα» λέει η μικρή και προσθέτει ότι όταν της εξήγησαν τι σήμαινε το κείμενο αισθάνθηκε «λυπημένη».

Το κείμενο που είχαν γράψει τελείωνε με την έκκληση «να επικοινωνήσουν με τον δημοσιογράφο Πίτερ Χάμφρεϊ», πράγμα που ο μπαμπάς της Φλόρενς αισθάνθηκε υποχρέωσή του να κάνει.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι» λέει ο μπαμπάς της 6χρονης. «Υπάρχουν αδικίες στον κόσμο, υπάρχουν άνθρωποι που περνούν δύσκολες καταστάσεις, το ξέρουμε και κάθε μέρα διαβάζουμε μια τέτοια είδηση. Αυτό το μήνυμα που έφτασε στο σπίτι μας τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι πολύ δυνατό».

Ένας εκπρόσωπος της Tesco δήλωσε ότι «η εταιρεία έχει συγκλονιστεί από τους ισχυρισμούς και αμέσως σταμάτησε την παραγωγή στο εργοστάσιο που παρήχθησαν αυτές οι κάρτες».