Την ταινία «Μόνος στο Σπίτι 2, Χαμένος στη Νέα Υόρκη» θυμήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, ρωτήθηκε σχετικά.

«Ήταν προφανώς μια μεγάλη επιτυχία» συνέχισε. «Μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη επιτυχία, μία από τις μεγαλύτερες. Ήταν τιμή μου που συμμετείχα σε κάτι ανάλογο» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, που είπε ακόμα «ήμουν λίγο νεότερος, θα έλεγα». 

Το παρασκήνιο

Η συγκεκριμένη παρουσία του Τραμπ βέβαια, έχει ιδιαίτερο παρασκήνιο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει κάνει ως μεγιστάνας ακινήτων, μια σειρά από αντίστοιχες εμφανίσεις σε σειρές και ταινίες.

Φαίνεται όμως πως δεν ήταν η… αγάπη του κοινού που επέβαλλε στους παραγωγούς την παρουσία του. Για παράδειγμα την εποχή που γυρίζεται το Μόνος στο Σπίτι 2, το 1992, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μόλις αποκτήσει το Plaza Hotel στη Νέα Υόρκη, όπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές της ταινίας.

Σύμφωνα όμως με τον Ματ Ντέιμον, ο Ντόναλντ Τραμπ εκβίασε την συμμετοχή του στη ταινία, καθώς δεν έδινε άδεια για γυρίσματα στις εγκαταστάσεις του παρά μόνο σε αντάλλαγμα για έναν μικρό ρόλο στην εκάστοτε ταινία.