Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί τρομοκράτες, καθώς η επίθεση ήταν πολύωρη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης «σπάνιας σφοδρότητας», η οποία διήρκεσε «πολλές ώρες», η «αποφασιστικότητα και η τόλμη των στοιχείων του αποσπάσματος, που αποτελείτο από δυνάμεις του στρατού ξηράς και της χωροφυλακής επέτρεψαν να εξουδετερωθούν 80 τρομοκράτες», συνεχίζει το κείμενο του επιτελείου.

«Οι ημέτερες δυνάμεις δυστυχώς θρηνούν επτά νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στρατιωτικών και τριών χωροφυλάκων και περίπου είκοσι τραυματίες (...) Καταμετρήθηκαν επίσης πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων», αναφέρει το επιτελείο.

Κατασχέθηκαν «περίπου εκατό μοτοσικλέτες» καθώς και «μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών».

Μετά τη μάχη άρχισε «καταδίωξη των τρομοκρατών», οι οποίοι «τράπηκαν σε υποχώρηση», σε συντονισμό «με αεροπορικές δυνάμεις», σύμφωνα πάντα με το επιτελείο.

Ο πρόεδρος της χώρας Ροκ Μαρκ Καμπορέ κήρυξε διήμερο πένθος μετά την επίθεση, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη.

Τη 16η Δεκεμβρίου, ο στρατός είχε ανακοινώσει πως «εξουδετέρωσε» τέσσερις «τρομοκράτες» στην Μπελουρό, επίσης στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας της χώρας έχουν ανακοινώσει πως σκότωσαν περίπου εκατό τζιχαντιστές σε διάφορες επιχειρήσεις. Οι απολογισμοί που δημοσιοποιεί το επιτελείο στην Ουαγκαντούγκου είναι αδύνατο να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

Η Μπουρκίνα Φάσο, η οποία γειτονεύει με το Μαλί και τον Νίγηρα, έχει μετατραπεί σε θέατρο συχνών επιθέσεων τζιχαντιστών από το πρώτο τρίμηνο το 2015, όπως και οι γειτονικές χώρες στο Σαχέλ.

Πλήττονται κυρίως το βόρειο και το ανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ στην πρωτεύουσα έχουν διαπραχθεί τρεις επιθέσεις.

Από το 2015, οι επιθέσεις τζιχαντιστών στη Μπουρκίνα Φάσο, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 700 ανθρώπους, ενώ έχουν μετατρέψει περίπου 560.000 πολίτες σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες, κατά στοιχεία του ΟΗΕ.