Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η κυβέρνηση της Τυνησίας αρνήθηκε να συμπράξει με τον Ερντογάν μαζί με την Αλγερία και να υποστηρίξει την κίνηση Ερντογάν να στείλει στρατό για να υπερασπιστεί την αναγνωρισμένη από τα δυτικά κράτη κυβέρνηση της Λιβύης έναντι του Χαφτάρ.

Ο κ. Ερντογάν επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά στις 25 Δεκεμβρίου την Τυνησία, προφανώς με σκοπό να συζητήσει το θέμα.

Ωστόσο οι συνομιλίες φαίνεται πως δεν καρποφόρησαν.

Στο εσωτερικό της Λιβύης οι αντιδράσεις για τη Συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης συνεχίζονται από την πλευρά του Κοινοβουλίου που ελέγχεται από τον Χαφτάρ.

Εκπρόσωπος του του Αμπντάλα Θάνι, του επικεφαλής της κυβέρνησης που εδρεύει στο Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης και αντιτίθεται στην GNA, που εδρεύει στην Τρίπολη, με πρωθυπουργό τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ ανέφερε

«Δυστυχώς, ο Ερντογάν μοιάζει να βρίσκεται σε χρονοδίνη. Πιστεύει ότι είναι ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ και ενεργεί σαν Οθωμανός σουλτάνος προσπαθώντας να ανακτήσει τις οθωμανικές κτήσεις της περιόδου πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια της Μεσογείου και της περιοχής και προκαλεί σημαντικές εντάσεις με πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών της Μεσογείου», είπε.

Δείτε αναλυτικά τι σημαίνει η Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης που έβαλε φωτιά στο διπλωματικό σκηνικό

Διαβάστε γιατί ουσιαστικά η Λιβύη έχει δύο κυβερνήσεις