Η νεαρή είχε υποστηρίξει ότι βιάστηκε ομαδικά στην Αγία Νάπα και βιντεοσκοπήθηκε. Το δικαστήριο έκρινε πως η καταγγελία ήταν ψευδής και την καταδίκασε. Η ποινή της θα της ανακοινωθεί στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι αστυνομικοί που πήραν κατάθεση από την 19χρονη υποστήριξαν ότι η σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική, γεγονός που αποδεικνύεται και από το βίντεο.

Η 19χρονη είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου για βιασμό της από τους Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα επτά εξ αυτών να συλληφθούν.

Ωστόσο στη συνέχεια οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στη χώρα τους, όταν η κοπέλα έδωσε κατάθεση στις 27 Ιουλίου, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν υπέστη βιασμό.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι επειδή την ώρα που είχε σεξουαλική συνεύρεση με έναν από τους Ισραηλινούς, εισήλθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άλλα άτομα, που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την πράξη, αισθάνθηκε ντροπή και εξευτελισμό και γι’αυτό προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.  

Η 19χρονη συνελήφθη στις 28 Ιουλίου και εναντίον της απαγγέλθηκε κατηγορία για δημόσια βλάβη, κατηγορία την οποία απέρριψε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.