Πρόκειται για μια ανησυχητική ένδειξη για τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του, στην αρχή μιας χρονιάς που θα κορυφωθεί με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019 ο Τραμπ συγκέντρωσε 46 εκατομμύρια δολάρια, μολονότι ήταν στο στόχαστρο της έρευνας των Δημοκρατικών, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για το σκάνδαλο της Ουκρανίας, όπου κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

Για το σύνολο της χρονιάς που πέρασε, ο πρόεδρος συγκέντρωσε μόνος του 143 εκατομμύρια. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι δωρεές που συγκέντρωσε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ούτε οι άλλες ομάδες που στηρίζουν την επανεκλογή του.

Από την πλευρά των Δημοκρατικών, απομένουν ακόμη 14 υποψήφιοι για το χρίσμα.

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 34,5 εκατομμύρια δολάρια κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, το μεγαλύτερο ποσό από οποιονδήποτε άλλο Δημοκρατικό υποψήφιο. Στις δημοσκοπήσεις, ο Σάντερς βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πόσα χρήματα συγκέντρωσε.

Ο βενιαμίν των υποψηφίων, ο μετριοπαθής Πιτ Μπούτιτζετζ κατάφερε να συγκεντρώσει 24,7 εκατομμύρια δολάρια κατά το τελευταίο τρίμηνο και συνολικά 76 εκατομμύρια όλη τη χρονιά. Το ποσό αυτό θεωρείται εντυπωσιακό για τον πρώην στρατιωτικό, που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος και πριν από έναν χρόνο ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό. Ο πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ, στην Ιντιάνα, προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές εκλογές που θα γίνουν στην Αϊόβα στις 3 Φεβρουαρίου.