Το αεροσκάφος τύπου Antonov An-12 χρησιμοποιείτο για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο Νταρφούρ, όπου μαίνονται νέες αιματηρές συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις, το αεροπλάνο συνετρίβη πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της ελ Γκενέινα, πρωτεύουσας της Πολιτείας του Δυτικού Νταρφούρ, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ εθνοτικών ομάδων τις πρόσφατες μέρες έχουν αποτέλεσμα τουλάχιστον 50 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Νωρίτερα, μια στρατιωτική πηγή τόνισε, ότι το αεροσκάφος πριν την απογείωσή του, παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στους κατοίκους που έχουν πληγεί από τη βία στην περιοχή.

Αιματηρές συγκρούσεις

Σύμφωνα με την τοπική Ερυθρά Ημισέληνο, τουλάχιστον 48 άτομα σκοτώθηκαν και 241 τραυματίστηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα σε μάχες μεταξύ αντίπαλων αραβικών και αφρικανικών φυλών στο ελ Γκενέινα στο Νταρφούρ. Δεκαεννέα από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στο Χαρτούμ, 1.100 χλμ. ανατολικά.

Στην πόλη υπάρχει έντονη στρατιωτική παρουσία, και αυτή την εβδομάδα έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας και οι επισκέψεις ανώτερων αξιωματούχων.

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Alarabiya μετέδωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρεις δικαστικοί αξιωματούχοι και ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Σίτισης.