Την είδηση μετέδωσαν τα πρακτορεία Reuters και AFP, επικαλούμενα αξιωματούχο από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Λόγω της αναχώρησης του Νετανιάχου ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε ότι οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένο συναγερμό φοβούμενες αντίποινα από το Ιράν ή από φιλικές προς αυτό δυνάμεις μετά τον φόνο του Σουλεϊμανί.

Ο Νετανιάχου βρέθηκε στην Αθήνα για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό EastMed με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Ιρανός υποστράτηγος, Κασέμ Σουλεϊμανί, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Την εντολή για την επίθεση έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο. 

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να «εγκαταλείψουν αμέσως το Ιράκ, αεροπορικώς, αν είναι δυνατό»

Το Ιράν και τα «ελεύθερα έθνη της περιοχής» θα πάρουν εκδίκηση, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χασάν Ρουχανί.