Σύμφωνα με το politis.com.cy, τα στελέχη που δραστηριοποιούνται σε εταιρείες του εξωτερικού, έχουν καταθέσει στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας στην Κύπρο αίτηση για την ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας.

Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό η νέα αεροπορική εταιρεία θα φέρει την επωνυμία «SKY5 Airlines».

Είναι ειλημμένη απόφαση πως ο στόλος θα αποτελείται από γαλλικά Airbus, τα οποία γνωρίζουν καλά τα εν λόγω στελέχη, με στόχο η εταιρεία να ξεκινήσει με 3-4 αεροσκάφη, τα οποία θα της δώσουν τη δυνατότητα να πετάξει σε αρκετούς προορισμούς εξαρχής.

Τα στελέχη έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα εγχειρίδια και μιλούν με εν δυνάμει επενδυτές σε Κύπρο και Μέση Ανατολή.

Ο αρχικός στόχος της ομάδας, που θα κατέχει τις ηγετικές θέσεις στην πυραμίδα της εταιρείας, ήταν να ξεκινήσει η επιχειρησιακή δραστηριότητα του αερομεταφορέα τον Μάρτιο, οπόταν ξεκινά και η νέα τουριστική σεζόν. Ένα σενάριο που όπως εκτιμούν πηγές της πολιτικής αεροπορίας, αν και απομακρυσμένο, δεν είναι αδύνατο εάν οι έρευνες για αναζήτηση κεφαλαίων, στόλου και προσωπικού έχουν αίσιο αποτέλεσμα εντός Ιανουαρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο μεταξύ ενώπιον του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκεται και μια δεύτερη αίτηση για δημιουργία κυπριακού αερομεταφορέα. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής είναι Ιορδανός με κυπριακό διαβατήριο από δεκαετίας και έχει υποβάλει αίτηση για την ίδρυση αεροπορικής εταιρείας με την επωνυμία Cyprus Jetline. Ο υφιστάμενος επενδυτής είχε εκφράσει και στο παρελθόν το ενδιαφέρον του, αλλά αργότερα πήρε AOC από την ελληνική Πολιτική Αεροπορία όπου λειτούργησε για μερικά χρόνια αεροπορική εταιρεία ναυλωμένων πτήσεων, την οποία αποφάσισε να κλείσει.