Οι Υπάλληλοι της Amazon για την Κλιματική Δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας δέχτηκαν συστάσεις και απειλές επειδή παραβίασαν την πολιτική της.

Το περιστατικό έρχεται αφού οι υπάλληλοι ζήτησαν από τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου να εντείνει τη δράση της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η εταιρεία είπε ότι η πολιτική της όσον αφορά στα δημόσια σχόλια των εργαζομένων δεν είναι καινούρια και αφορά το σύνολο του προσωπικού της.

Σε μια ανάρτηση στο Twitter, οι εργαζόμενοι έγραψαν ότι το νομικό τμήμα και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Amazon επικοινώνησε μαζί τους και τους «ανέκρινε» για τα σχόλια που είχαν κάνει δημοσίως. Έπειτα, κάποιοι από τους υπαλλήλους έλαβαν email που τους απειλούσε με παραίτηση «αν συνέχιζαν να μιλούν για την επιχείρηση».

Η Amazon δήλωσε στο BBC ότι οι κανόνες δεν είναι καινούργιοι, προσθέτοντας: «Ενημερώσαμε πρόσφατα την πολιτική μας και τη σχετική διαδικασία έγκρισης για να διευκολύνουμε τους υπαλλήλους να συμμετέχουν σε εξωτερικές δραστηριότητες όπως ομιλίες, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και χρήση του λογότυπου της εταιρείας».

«Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε πολιτική της εταιρείας, οι εργαζόμενοι ενδέχεται να δεχτούν συστάσεις από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μας εάν γίνει γνωστή κάποια περίπτωση όπου η πολιτική αυτή δεν ακολουθείται».