Το Ιράν, που ορκίστηκε εκδίκηση, ύψωσε στον τρούλο του τζαμιού που βρίσκεται στην πόλη Jamkaran, τον ιερό χώρο των Σιιτών, το κόκκινο λάβαρο προαναγγέλοντας ουσιαστικά ότι ετοιμάζεται για σκληρά αντίποινα.

Η έπαρση του λάβαρου είναι ένα είδος καλέσματος σε μάχες, αλλά και μια προειδοποίηση για τα όσα θα ακολουθήσουν.

Εκδίκηση προαναγγέλλουν οι Φρουροί της Επανάστασης

Το Ιράν θα τιμωρήσει του Αμερικανούς οπουδήποτε βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε αντίποινα για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, εχει ήδη προειδοποιήσει ο στρατηγός Γολαμάλι Αμπουχαμζέχ, διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

«Τα Στενά του Χορμούζ είναι σημείο ζωτικής σημασίας για την Δύση και διαπλέονται από μεγάλο αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων ... ζωτικής σημασίας αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή έχουν ταυτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό...περί τους 35 αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή μέχρι το Τελ Αβίβ βρίσκονται στην ακτίνα δράσης μας», προειδοποίησε.

Στον Λίβανο, ο Μοχάμεντ Ράαντ, στέλεχος της τοπικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι η απάντηση του φιλοϊρανικού «άξονα αντίστασης» στον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί θα είναι αποφασιστική, μετέδωσε το δίκτυο al-Mayadeen TV.

Ο Μοχάμεντ Ράαντ αναφερόταν στις υπό ιρανική στήριξη ένοπλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή, από τον Λίβανο μέχρι την Υεμένη, οι οποίες ενίσχυσαν τον ρόλο του Ιράν ως περιφερειακής δύναμης τα τελευταία χρόνια.

Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «διέπραξαν σφάλμα» βάζοντας στο στόχαστρο τον Σουλεϊμανί και ότι θα το αντιληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Μία ημέρα μετά την εξόντωση του ισχυρού άνδρα του Ιράν σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή, το ΝΑΤΟ διέκοψε τις αποστολές στρατιωτικής εκπαίδευσης στο Ιράκ, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας Ντίλαν Γουάιτ.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που μετέδωσε η τηλεόραση του Ιράκ Ahad TV δείχνει τη στιγμή που ο πύραυλο καταστρέφει δύο αυτοκίνητα εντός των οποίων βρίσκονταν ο Κασέμ Σουλεϊμανί και άλλος ένας στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης.

Βίντεο-ντοκουμέντο από την εκτέλεση του Σουλεϊμανί: Η στιγμή που ανατινάζεται το αυτοκίνητό του

Αν και δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, επίσημη επιβεβαίωση για την αυθεντικότητα του βίντεο, αναπαράγεται από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο.

Η χωρίς προηγούμενο αμερικανική επιδρομή, από την οποία σκοτώθηκε σήμερα στη Βαγδάτη ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί ανοίγει μια περίοδο αβεβαιότητας για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή και δημιουργεί πολλές ερωτήσεις.