Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την κρατική τηλεόραση του Ιράν, δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην πόλη του Κερμάν, γενέτειρα του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, για να συνδοεύσουν το φέρετρό του και παραμένουν άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στο χάος.

«Δυστυχώς, 32 συμπατριώτες μας έχασαν την ζωή τους σε αυτό το στάδιο της πορείας του φερέτρου του Σουλεϊμανί», ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο Πιρ Χοσέιν Κουλιβάντ, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας εκτάκτων περιστατικών, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 190.

Στο κέντρο της πόλης Κερμάν, της γενέτειρας του Ιρανού στρατηγού, ο οποίος επρόκειτο να ενταφιασθεί το απόγευμα, πυκνό πλήθος, όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Τεχεράνη και στις άλλες ιρανικές πόλεις, είχε συρρεύσει για να ξεπροβοδίσει τον ισχυρό άνδρα του Ιράν..

Νωρίτερα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 35 νεκρούς και 48 τραυματίες, ανάμεσα στους χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στο σημείο.

BREAKING: Iran state TV says a stampede erupts at funeral procession for general slain in US airstrike, killing some mourners.

Σύμφωνα με το Press TV, μετά την τραγωδία αποφασίστηκε να αναβληθεί η τελετή της ταφής λόγω της παρουσίας του μεγάλου πλήθους.

Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Isna επικαλούμενο τον επικεφαλής της επιτροπής που ρυθμίζει το τελετουργικό, Μεχντί Σανταφί.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί δολοφονήθηκε με εντολή Τραμπ την περασμένη εβδομάδα στη Βαγδάτη.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο

Να σημειωθεί ότι η ημέρα της ταφής του Κασέμ Σουλεϊμανί έχει κηρυχθεί αργία στην Κερμάν.

Δείτε live εικόνα