Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, η 20χρονη Κέιλεν Γουόρντ έστειλε γυμνές φωτογραφίες της στους ακολούθους της, καθένας εκ των οποίων πλήρωσε πάνω από 10 δολάρια για τον φιλανθρωπικό σκοπό.

Η Γουόρντ δουλεύει σαν μοντέλο που κάνει κυρίως γυμνές φωτογραφίες από τον Αύγουστο του 2019 και εξήγησε ότι έκανε διακοπές στην Καραϊβική, όταν διάβασε για την καταστροφή στην Αυστραλία και έπαθε κατάθλιψη. 

«Δώρισα 1.000 δολάρια» δήλωσε στον Guardian.«Είχαν έναν καλό αριθμό followers εκείνη τη στιγμή, περίπου 30.000 και σκέφτηκα ότι πολλοί από εκείνους θα έκαναν δωρεές για τις φωτιές».

Έτσι, την επόμενη ημέρα, η Γουάρντ ανέβασε μια γυμνή της φωτογραφία μαζί με έναν κατάλογο των ιδρυμάτων στα οποία οι followers θα μπορούσαν να δωρίσουν κάποιο ποσό και μόνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας συγκέντρωσε πάνω από 7.000 δολάρια. «Την επόμενη μέρα ξύπνησα και με είχαν κατακλύσει με μηνύματα. Μάζεψα 100.000 δολάρια χωρίς να το καταλάβω» λέει η 20χρονη.

Αν και δεν έχει υπολογίσει ακόμα το ακριβές ποσό, η Γουάρντ πιστεύει ότι θα ξεπεράσει τα 700.000 δολάρια. 

Στο Instagram είχε περίπου 60.000 followers αλλά η πλατφόρμα έκλεισε τον λογαριασμό της όταν έγινε αντιληπτή η διακίνηση γυμνών φωτογραφιών.

Πληροφορίες από Guardian