«Ζητάμε εκεχειρία και ζητάμε επίσης να σταματήσει η κλιμάκωση και να τερματιστούν οι εξωτερικές παρεμβάσεις που αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας.

Οι δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ έγιναν έπειτα από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για το θέμα της Λιβύης.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια αναφορά στην απόφαση της Τουρκίας να παρέμβει σε στρατό στη Λιβύη, κάτι που εμείς απορρίπτουμε», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής τόνισε ακόμη ότι η ΕΕ πρέπει να εργαστεί για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λιβύη.

Ο κ. Μπορέλ αναφέρθηκε εκ νέου στην έκτακτη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που θα συνέλθει την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ δήλωσε ότι αύριο θα συναντηθούν στο Κάιρο της Αιγύπτου υπουργοί Εξωτερικών από πολλές χώρες της ΕΕ για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Στη συνάντηση που θα λάβει χώρα στην Αίγυπτο θα συμμετέχουν οι YΠΕΞ της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και της Ιταλίας.