Η επίθεση ήταν ένα «χαστούκι στο πρόσωπο» για τις ΗΠΑ, ανέφερε ο Χαμενεΐ και κάλεσε τα αμερικανικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από την περιοχή.

«Η στρατιωτική δράση όπως αυτή δεν επαρκεί. Το σημαντικό είναι να τερματιστεί η φθοροποιός παρουσία της Αμερικής στην περιοχή», πρόσθεσε και ζήτησε εκδίκηση για τον θάνατο του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ο Χαμενεΐ είπε πως η ιρανική επανάσταση είναι ακόμα ζωντανή και ισχυρίστηκε πως εχθροί του Ιράν είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και το «αλαζονικό σύστημα».

Ισχυρίστηκε πως οι ΗΠΑ επιχειρούν την απομάκρυνση της Χεζμπολάχ για να βοηθήσουν το Ισραήλ που «δρα ως τα χέρια και τα μάτια του Λιβάνου».

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, προειδοποίσε τις ΗΠΑ πως η Ουάσινγκτον ίσως να «έκοψε το χέρι» του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, όμως σε απάντηση θα κοπεί το «πόδι» των Αμερικανών στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν δύο αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ. Ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως σκοτώθηκαν 80 Αμερικανοί στρατιώτες, γεγονός που οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν.