Ο λόγος που πήρε αυτή την ομολογουμένως πρωτότυπη απόφαση ήταν γιατί ήθελε να δει αν οι τυχεροί θα ένιωθαν περισσότερο ευτυχισμένοι.

O Yusaku Maezawa, επιχειρηματίας των ηλεκτρονικών αγορών, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι θα μοιράσει σε 1.000 followers 8,1 εκατ. ευρώ αρκεί να κάνουν retweet το ποστ του.

Σε ένα βίντεο στο YouTube, ο  Maezawa λέει ότι ο διαγωνισμός είναι ένα «σοβαρό κοινωνικό πείραμα» με σκοπό να δει πως τα χρήματα θα επηρεάσουν τη ζωή των τυχερών. Προτρέπει όσους κερδίσουν τα χρήματα «να τα χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν» και απλά να απαντήσουν σε κάποια απλά ερωτηματολόγια για τον τρόπο που επέλεξαν.

Ο διαγωνισμός έληξε στις 7 Ιανουαρίου και μένει να γίνει η κλήρωση για τους νικητές, τους οποίους ο επιχειρηματίας θα ενημερώσει προσωπικά εντός τριών ημερών.

Περίπου 4 εκατ. Άνθρωποι έκαναν retweet το ποστ του Maezawa. Ο δισεκατομμυριούχος είχε κάνει το ίδιο... πείραμα και τον Ιανουάριο του 2019 και 100 τυχεροί κατέληξαν με σχεδόν 8.000 ευρώ ο καθένας. Το tweet του 2019 είχε 4,68 εκατ. Retweets, τα περισσότερα έως τότε στην ιστορία της πλατφόρμας.

Πηγή: CNN